sobota, 15 listopada 2014

Torta po Czaniecku

"Torta po Czaniecku"
("makaronowy torcik Czaniecki")
 

 
 
Składniki:
- Makaron Czaniecki Pióra - 1op.
- Mięso mielone (wołowe-wieprzowe)- 500g.,
- Sos beszamelowy - ok 0,5 l,
- Ser Parmezan 250g,
- Pomidor - pól sztuki,
- Oregano, Sól, Pieprz, Czosnek, Papryka ostra,
 
 
 
Rychtowanie:
 
Nudle jak zawsze warzymy tak coby były aldynte. Jakby kery niewiedziol jak, to na zadku tytki powinno pisać. Po odcedzyniu nudli, zalywomy je wcześnij ufyrlanom zołzom beszamelowom. Tera prziłazi czas coby cza rozgrzoc łoliwa z łoliwek na patelni. Wciepujemy na nia rajn cebula i czosnek tak coby się nom to wszysko fajnie zeszklyło. Terozki do środka leci mielone i przyprawy (oregano, sól, pieprz, papryka) do smaku. Na przigotowano chwila wcześnij, tusto forma ukłodomy pora warstwów. Nojprzód nasze nudle zalone zołzom, kere obciepujemy startom kyjzom. Nastympne w kolyjce je mielone i pocięte na fajne koncki (mogom być plasterki) - tomaty. Cołko góra obciepujemy jeszcze roz startom kyjzom ale tera tak łod serca. No i przyszoł czas coby my naszo torta wsadzili do pieca na chwila. Ustawiomy piec na 180st. i za 30min. mogecie czynstować swojich kamratów pysznom tortom ze nudli po Czaniecku.
Smacznego`
 
 
 
 
Przygotowanie:
 
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po odcedzeniu, zalać go przygotowanych wcześniej sosem beszamelowym. Na oliwie z oliwek zeszklić cebule i czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone i przyprawy (oregano, pieprz, sól, papryka). Do wysmarowanej formy, wykładamy makaron zalany sosem, posypujemy go delikatnie startym parmezanem. Na górę kładziemy nasze mięso mielone, układamy plasterki pomidora i całość posypujemy jeszcze raz (tym razem obficie)startym  parmezanem. Tak przyrządzone danie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st na ok.30min.
Smacznego!
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz