środa, 5 listopada 2014

Łazanka-Chowanka

"Łazanka - Chowanka"
("Krokiety inaczej")
 
 
 
Składniki:

- Naleśniki - 8szt.,
- Makaron CZANIECKI Łazanki,
- Pieczarki - 4 większe sztuki,
- Szczypiorek - pół pęczka,
- Ogórek Zielony - pół szt.,
- Marchewka - 1szt.,
- Ser - 150g,
- Pomidor - 2szt.,
- Bułka tarta,
- Jajko 1szt.,
- Przyprawy.
 
 
 
 
 
Rychtowanie:
 
Witejcie Roztomili! Dzisiej mom do Wos, fest fajny i gibki do narychtowania łobiod. Moge go zrobić kożdy kery mo bele trocha grajfki do warzynio. No to zaczynomy:
Cołki manszaft co my kupieli krojymy w fest drobno kostka. Grziby jak zawsze wciepujemy na rozgrzono patelnia. Pamientomy coby je posolić, jak je bydymy ściepować z łognia. Tera bierymy sie za nudle. Wsadzomy je do wrzontku i ściongomy jak już bydom aldynte. Yno pamiyntejcie kamraty coby ta woda przodzi osolić. Tero bierymy dupno biksa i cołki nosz farsz bydymy cuzamen miyszać. Na som koniec fyrlanio, pamiyntejcie tak coby dociepnonć do wszystkigo przypraw - soli, pieprzu, łostryj papryki. Jak już momy to fertig, przekłodomy to rajn do noszych placków. Kulomy z nich krokiety, po mojymu take Chowanki, kere lecom pryndko do jajca, a potym do tartyj żymły. Łostatnie co myszymy zrobić, to wciepnonć kożdo chowanka na blacha i tak na małym łogniu z kożdyj strony przysmażić. Byda fest rod, jak se skosztujecie taki trocha inny łobiod, łod tych kere jycie dziynnie wele połednia.
Pyrsk Ludkowie, życza smacznego.
 
 
 
Przygotowanie:
Wszystkie produkty kroimy w drobną kostkę. Pieczarki wrzucamy na patelnie, smażymy przez 10min. Pod koniec smażenia solimy do smaku. Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy nasz makaron. Po paru minutach, gdy makaron jest już aldente, wyciągamy go i wrzucamy do większej miski. Dodajemy do tego resztę składników (usmażone pieczarki, ogórek, szczypiorek, marchewkę, ser i pomidorki). Mieszamy wszystko i przyprawiamy do smaku. Teraz na jednym talerzu rozbijamy jajko, a na drugim wysypujemy bułkę tartą. Nasz przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i formujemy z nich krokiety. Maczamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. obsmażamy tak z każdej strony aż do zarumienienia.
Życzymy smacznego.
 
 


1 komentarz:

  1. .... aż zrobiłam się głodna .... przepysznie to wygląda :) ( a biksa to nie puszka? ;) )

    OdpowiedzUsuń