środa, 12 listopada 2014

Gryfno Babka ze kokardkom

"Gryfno Babka ze kokardkom"
("Babeczki makaronowo-serowe")
 
 
 
 
Składniki:
 
- Makaron Czaniecki    
                - Nitki - ok 150g,
                - kokardki - ok.12szt.
- Ser Biały - ok.400g,             
- 2 jajka,
- Szpinak - pół opakowania,
- Mleko -3łyżki,
- Czosnek - 2ząbki,
- Serek Mascarpone - 250g,
- Cukier - 2 łyżki,
- cukier puder - 1 łyżka,
- Sól, Pieprz,
         
 
 
Rychtowanie:
 
Witom Wos Kamraci. Dzisiej mom Wom do zaoferowania fest gryfny pomys na przystawka. Moja baba go wymyślyła. Niecza sie fest narobić i gibko se go ufyrlocie. No to jadymy:
Nudle warzymy we gorku yno nie za dugo, a tyla wela cza. Cołko instrukcjo je zawsze naszkrobano na zadku tytki z nudlami. Terozki wciepujemy na patelnia trocha omasty, i duszymy na nij szpinak i czosnek. Do biołego syra wbijomy 2 jajca, wciepujemy rajn cuker, nasze nudle, szpinak i wszystko fajnie fyrlomy co nom sie to do kupy posklejo. Jak już je fajnie ukulano masa, to przekłodomy ja na foremki do babków i wsadzomy do pieca na 180st na 25-30min (bele nie za dugo). Tera drugi ze syrów mieszomy ze cukrym pudrym i mlykiem. To co nom z tego wylezie, dowomy na gora naszych babków kere wylazły przed chwilom z pieca. Tera take baby mogecie fajnie oblyc jeszcze we nudlowe kokardi. Jak niemocie pod rynkom żodnych kolorowych, to mogecie użyc barwnika spożywczego wtedy wom sie gryfnie zakolorujom na rozmaite i wymyślate kolory.
Smacznego!

 









 
 
Przygotowanie:
 
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. W tym samym czasie na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwy, dusimy szpinak z wyciśniętym czosnkiem. Do sera wbijamy 2 jajka, dodajemy cukier, ugotowany i odsączony makaron, dodajemy szpinak i całość mieszamy. Tak przygotowaną masę, nakładamy do wcześniej przygotowanych foremek (smarujemy je tłuszczem). Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180st. na ok 25-30min. W tym czasie mieszamy serek mascarpone z cukrem pudrem i mlekiem. Upieczone mufinki ozdabiamy rozetą z mascarpone i dekorujemy kolorową kokardką (jak nie znajdziemy kolorowych, można użyć barwników spożywczych).
Smacznego!
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz