sobota, 15 listopada 2014

Nudel-Plac

Nudel-Plac
("Placki Czanieckie")

 
 
Składniki:
- Makaron Czaniecki - ok300g. (ugotowany),
- Szczypiorek - 1szt,
- Cebula - 1szt.,
- Pieczarki - 200g,
- Jajka - 2szt
- Jogurt naturalny - 2 Łyżki,
- Otręby owsiane - 6 Łyżek,
- Papryka Czerwona - 1szt.,
- Sól, Pieprz, Olej do smażenia.
 
 
Rychtowanie:
Grziby wciepujymy rajn na łogiyń tak co sie nom fajnie usmażom. Do uwarzonych nudli krojymy szczypiorek i cebula. Wciepujemy jeszcze grziby i doprawiomy solom. W gorczku obok fyrlomy razym jajca, jogurt, i otrymby. Ciasto kere nom wylazło powinno być maźdzglate, coby sie fajnie na patelni rozloło. Wlywomy je do nudli i terozki nakłodomy take małe placki na rogrzano patelnia. Smażymy z jednyj  drugij strony do przybronocynio. Smacznego!
 

 
 
Przygotowanie:

Pieczarki smażymy na patelni. Do ugotowanego makaronu dodajemy szczypiorek i cebulkę drobno pokrojoną, sól, i nasze usmażone wcześniej pieczarki. W misce obok łączymy jajka, jogurt i otręby. Wszystko dokładnie mieszamy. Powinno nam wyjść ciasto podobne do naleśnikowego. Wlewamy je do makaronu.I teraz mokrą łyżką nakładamy małe placki na rogrzanej patelni. I gotowe:) Najlepiej smakują z sosami:).
Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz