sobota, 15 listopada 2014

Nudle w tartyj żymle

"Nudle w tartyj żymle"
(makaron w panierce złocistej)
 
 
 


Składniki:
- 500g gotowego, zimnego Makaronu Czaniecki
 (kształt niema znaczenia)
- Bułka tarta,
- Jajka - 5szt.,
- Przyprawy
(sól, pieprz, papryka, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa itd.).
 
 
 
 
 
 
 
Rychtowanie:
 
Nojsomprzód w gorczku warzymy woda na nudle, i warzymy je tak dugo jak je napisane na zadku kożdyj tytki z nudlami, terozki je studzymy tak coby były zimne (mogesz tyż wziońć i iść na przima i użić nudli kere Ci łostały w lodowce po łostatnim łobiedzie). Wciepujemy do nich rajn prziprawy do smaku, jak fto woli, moge być na łostro abo łagodnie. Pokosztujcie i sami wybiercie co Wom pasuje. Nastympne co bydymy robić to kulać taki wałek z naszych nudli. Pomoge nom w tym folia aluminiowo. Cołke nasze nudle w takij formie lecom do zamrażarki. Jak już bydom fest zamrożone to ucinomy z nich plostry, rube na 2cynty. Moczymy kożdy taki kawołek w jajcu a potym w tartyj żymle. Pamientejcie coby dwa razy tak pofyrlać w jajcu i żymle, to naszo panierka bydzie fest rubo i chrupko. Wciepujemy to zaś na chwila do zamrażarki, a potym już yno na piec. Cza pamiyntać żeby poleku w tym łoleju sie to smażyło, do momyntu aż naszo panierka bydzie miała bronotnawo-złoty kolor.
Życza Smacznego!
 
 
 
 
Przygotowanie:
 
Gotowy, zimny makaron doprawić do smaku, jak kto lubi. Następnie przy pomocy folii, formujemy z niego wałek i zamrażamy. Po zamrożeniu naszego makaronu, wycinamy z niego  grubsze plastry. Obtaczamy je w jajku i w bułce tartej. Czynność powtarzamy jeszcze raz, aby uzyskać grubą, chrupiącą skórkę. Tak gotowe plastry lądują znowu w lodówce w celu zamrożenia. Gdy już całość ładnie się zmrozi, wkładamy je na głęboki tłuszcz i smażymy z każdej strony na nie za dużym ogniu, tak aby nabrały pięknego złocisto-brązowego koloru.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz