niedziela, 2 listopada 2014

Karminadlowe jajca w kurzich gniozdach:)


„Karminadlowe jajca w kurzich gniozdach” 
 („Mielone jajeczka w makaronowych gniazdach”)


Składniki:
Mięso:
-Mięso mielone 500g,
-Pieczarki 300g,
-Jajko 1szt,                                                                                                                                                               
-Czosnek 3 ząbki,                                                                                        
-Ser Żółty 150g,
-Natka Pietruszki - pół pęczka
-Bułka tarta 5łyżek,                                                                                                                                         
-Oliwa z oliwek 2łyżki,                                                                                                                                             -Sól, Pieprz - do smaku.

Makaron:

- Makaron CZANIECKI Gniazdka Semolina nr1.

Sos:
- Pomidory bez skórki 1 puszka,
- Pieczarki 150g,
- Ser Żółty,
- Przyprawy do smaku:  sól, pieprz, papryka ostra,  

Rychtowanie:
Nasze Grziby krojymy na fest małe koncki. Wciepujemy na rozgrzono, wyszmarowano tustym blacha. Na koniec smażynio dowomy trocha soli, tak coby smak boł.
Do wiynkszego gorka dowomy mielone, wbijomy jedno jajco, siekomy zielono natka, trzymy kyjza, wyciskomy ze 3 zombki czosnku i wciepujemy rajn do mielonego.  Do tego wszystkigo dodowomy nasze grzyby z patelni, ale pamientomy coby z nich nojprzód odloć cołko woda. Na som koniec jeszcze tarto żymła tak coby nom sie fajnie kulki kulało. Terozki całośc cza jeszcze posolić i popieprzyć. Mieszomy wszystko i kulomy z tego małe jajca, take karminadle od razu wciepujemy na rozgrzano patelnia. Pamientomy, że co jakiś czos cza je przewrocać coby nom sie fajnie przybronotniyły z kożdyj strony.

Z paczki CZANIECKI wyciongomy nasze Gniozda i wciepujemy do posolonej wrzoncyj wody. I tak warzymy aż bydom aldynteJ Dejcie pozor coby za dugo nie były we wrzontku bo sie Wom rozgotujom, a wtedy cołki łobiod bydzie madźglaty.

Jak wciepliście gniozda do wody to mocie czas na warzynie zołzy. Tomaty bez skóry wciepujymy rajn na blacha razym ze grzibami i kyjzom. Cołko zołza doprawiomy solom, pieprzym, i ostrom paprykom (jak fto woli, wszystko zależy jak fest mo wos polić w gymbie).

Gotowe Gniozda przeciepujemy na blacha do pieca, dodowomy na góra kyjza, przybijomy wykałaczkom ze 3 karminadlowe jajca. Cołki łobiod posypujymy jeszcze startom kyjzom , polywomy zołzom i wsadzomy do rozgrzonego  na 180st.pieca. Tak czekomy jeszcze kole 12min. i mogymy jeść.
Życza Smacznego.

 

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia solimy trochę do smaku. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy posiekaną natkę, bułkę tartą, potarty ser, usmażone pieczarki (odsączone z wody), przyprawy i wyciskamy do wszystkiego 3 ząbki czosnku. Całość mieszamy i formujemy małe klopsiki (w formie jajeczek). Tak przygotowane mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z każdej strony do zarumienienia.

Gniazda Makaronowe CZANIECKI gotujemy aldente, uważając aby się nie rozgotowały.
W tym czasie przygotowujemy sos:  Pomidory wrzucamy na patelnię, dodajemy pieczarki i potarty ser żółty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką w zależności od upodobańJ

Gniazda przekładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, posypujemy potartym serem, układamy na wierzchu mielone jajeczka (najłatwiej przy użyciu wykałaczek). Całość posypujemy jeszcze raz serem, polewamy naszym sosem i tak udekorowane gniazda wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180st. na ok. 12min.

Smacznego
http://zblogowani.pl/akcja/6

3 komentarze:

  1. wyglądają smakowicie ... na pewno wypróbuję przepis :) .... a czyta się Ciebie rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam jeszcze pytanie... na ile porcji są podane składniki?

      Usuń
    2. wszystko zależy wiela gniozd z paczki wciepnymy do wody..

      Usuń